Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Za zdrave keksiće nikad nije kasno, pogotovo ako se radi o zobenim keksićima punjenim Proteinellom! Stevija umjesto šećera, zobeno brašno umjesto bijelog pšeničnog i kokosovo ulje umjesto margarina - čine ih idealnim za bezbrižno uživanje u slasticama i nakon blagdana.
Jednostavni su za napraviti, potrebno vam je svega par namirnica, a zbog kokosovog ulja su nevjerojatno prhki i nježni - a punjenje od Proteinelle je slasna priča sama za sebe.
Pogledajte video:
Sastojci (za oko 25 keksića):
- 250 g zobenog brašna
- 1 žlica stevije
- 1/2 žličice cimeta
- 1 jaje
- 2 žlice grčkog jogurta
- 100 g kokosovog ulja, sobne temperature
- Par žlica Proteinelle
Priprema:
- U zdjelu stavite zobeno brašno, steviju i cimet te izmiješajte pjenjačom da se uklone eventualne grudice i da se smjesa malo razrahli.
- Dodajte razmućeno jaje, grčki jogurt i kokosovo ulje sobne temperature (ne potpuno kruto, ali ne ni tekuće). Prvo izmiješajte vilicom da se smjesa malo poveže, a zatim na radnoj površini ili silikonskoj podlozi lagano posutoj zobenim brašnom, umijesite tijesto rukama (tek toliko da se sastojci dobro povežu, nemojte mijesiti previše da tijesto ne postane “žilavo”).
- Razvaljajte na debljinu od oko 3-4 mm (pripazite da se ne zalijepi za podlogu, no nemojte dodavati previše brašna tijekom valjanja). Zatim pomoću izrezivača za cvjetiće (ili nekog drugog oblika po Vašoj želji), izrezujte keksiće. Tijesto složite u lim za pečenje obložen papirom, pa pecite na 180°C oko 8-10 minuta (ovisi o jačini Vaše pećnice, no ne dopustite da se prepeku).
- Izvadite kekse iz pećnice i ostavite ih da se ohlade u limu. Rukujte s njima vrlo pažljivo jer su prhki i nježni, kako ne bi puknuli.
- Po dva ohlađena keksića spajajte s malo Proteinelle, te ih pohranite u limenu kutiju na hladno mjesto (ali ne u hladnjak), gdje mogu stajati i do 2 tjedna.
Više božićnih recepata pročitajte ovdje:
- Tople zimske arome: Božićni crumble od jabuke s cimetom
- Savršena božićna večera: Pileći file s koricom od kestena i pečenom tikvom
- Izvrsna božićna ideja: Salata od pačjih prsa s narančom
- Božićna fit delicija: Snježna proteinska tortica od kokosa
- Nezaobilazan božićni namaz od bakalara (na proteinskom kruhu)
- Topli božićni ugođaj: Heljdine zvjezdice s “džemom” od marelica
- Ugrijte svoje zimske večeri: Proteinska topla čokolada
Objavljeno 18.12.2019.