Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ne znam jeste li ikad pekli tarte tatin, poznati preokrenuti kolač s jabukama, no takve kolače možete peći s različitim voćem i svim vrstama tijesta.
Meni su šljive favorit kada su takvi kolači u pitanju, ali svakako isprobajte i marelice, breskve i kruške.
Pripremite, za tepsiju 33x21cm:
- oko 700 g šljiva
- 2 jaja
- 2,5 dl jogurta
- 3-4 žlice kokosovog ulja
- pola šalice šećera kokosove palme
- 2 šalice pirovog integralnog brašna
- 1 šalicu heljdinog brašna
- 1 žličicu praška za pecivo
- pola žličice sode bikarbone
- prstohvat vanilije u prahu
- pola žličice cimeta
Postupak:
Šljive operite, prepolovite i očistite od koštica. Poslažite polovice u tepsiju obloženu papirom za pečenje, tako da prerezani dio šljive okrenete prema dolje. Na te šljive poslažite još jedan sloj, isto okrenut prerezanim dijelom prema dolje. Pecite ih 10-ak minuta na 180C, da omekšaju.
Dok se šljive peku istucite jaja, jogurt, ulje i šećer. Dodajte pirovo i heljdino brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Promiješajte, dodajte vaniliju i cimet. (Umjesto pirovog možete upotrijebiti integralno brašno, a umjesto kokosovog ulja suncokretovo.)
Rasporedite tijesto po šljivama pa vratite u pećnicu. Pecite 20-ak min. Izvadite iz pećnice, ostavite u tepsiji 15-ak minuta, zatim poklopite tacnom i preokrenite. Ostavite tepsiju poklopljenu, pričekajte da kolač upije sokove od šljiva. Zatim uklonite tepsiju i papir za pečenje.
Objavljeno 21.08.2022.