Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Iako zvuči komplicirano, napraviti svoju čokoladu poprilično je jednostavno – a zadovoljstvo kada vam čokolada uspije jednostavno je neusporedivo s kupovinom već gotove. Mi smo za ovaj recept koristile silikonski kalup za čokoladu, no ako ga nemate, vjerujemo da će poslužiti i silikonski kalupi za muffine (dobit ćete okrugle čokoladice) ili jednostavno manji pleh prekrijte papirom za pečenje i čokoladnu smjesu ulijte u pleh.
U pripremi čokolade važno je pratiti točne količine namirnica te postupak – u suprotnom bi se čokolada mogla zgrušati. Ispod recepta ćete pronaći i nekoliko dodatnih savjeta koji bi vam mogli pomoći u samoj pripremi.
Sastojci:
- 25 g kakao maslaca
- 15 g kokosovog ulja
- 25 g kokosovog šećera u prahu
- 25 g kakaa
- prstohvat soli
- prstohvat ekstrakta vanilije u prahu
- 20 g pistacija
Priprema:
Kakao maslac, kokosovo ulje i kokosov šećer u prahu otopite na pari, pa im dodajte fino prosijani kakao, sol i vaniliju te miješajte dok se sve ne poveže. Prebacite u kalup za čokoladu te posipajte pistacijama i ostavite u frižideru barem sat vremena da se dobro stisne.
Dodatni savjeti: Važno je čokoladu pripremati na pari, inače bi se mogla pregrijati i zgrušati.
Važno je da smjesa ne dođe u doticaj s vodom kako se ne bi zgrušala.
Važno je da koristite šećer u prahu – kokosov šećer lako možete samljeti u mlinčiću za kavu.
Ne preporučujemo mijenjati vrstu šećera jer nam se kokosov šećer pokazao kao najbolja alternativa.
Nikako ne preporučujemo koristiti tekuće zaslađivače jer bi se čokolada mogla, već pretpostavljate, zgrušati.
Objavljeno 18.11.2021.