VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Za najveseliji mjesec u godini: Sirovi božićni tart

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
30min

Pripremala sam već nekoliko recepata za sirove kolače i svaki je u osnovi sličan. Ovaj, blagdanski, poseban je po načinu rezanja i ukrašavanja i zamišljen je tako da je svaka kriška kao malo, okićeno božićno drvce.

Punjenje od vanilije i indijskih oraščića je nenametljivo i jako fino, a matcha zeleni čaj aromatičan, dekorativan zanimljiv i zdrav.

Uvijek me iznenadi koliko ovi kolači teksturom stvarno podsjećaju na cheesecake. To mi je možda najuzbudljivija komponenta sirovih, veganskih slastica: pronalazak zdravije alternative bez da se izgubi na okusu i teksturi. 

Evo i recept, koji je količinama prilagođen za dugi kalup za tart. 

bozicni tart

Sastojci:

Baza:

  • 200 g badema
  • 14 očišćenih datulja
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 žlica praha matcha zelenog čaja

Krema:

  • 200 g indijskih oraščića
  • 5 žlica kokosovog ulja
  • 5 žlica agavinog sirupa
  • 5 žlica kokosovog mlijeka (ili nekog drugog po vašem izboru)
  • 1 žličica limunovog soka
  • Pola mahune vanilije (ostrugane sjemenke)

bozicni tart

Priprema:

Sve komponente sirovih kolača miksaju se odvojeno i potom slažu u kalup. Tako pripremljeni tart potrebno je zamrznuti na par sati da se sve komponente stisnu, da bi ga mogli lijepo razrezati. Indijske oraščiće je potrebno namočiti jedan sat prije pripreme torte, dok datulje namačemo samo ako su izrazito suhe, 15-ak minuta.

Bademe, očišćene datulje, kokosovo ulje i matcha čaj stavimo u multipraktik i pulsiramo dok ne dobijemo kompaktnu smjesu. Odložimo kalup u zamrzivač dok pripremimo kremu.

Ocijeđene namočene indijske oraščiće, ostrugane sjemenke pola mahune vanilije,  kokosovo ulje, kokosovo mlijeko, agavin sirup i limunov sok blendamo dok ne dobijemo finu kremastu smjesu. Odvojimo dvije žlice kreme u koju ćemo dodati malo matcha praha i prošarati tart po vrhu. Kremu ulijemo u pripremljenu bazu, prošaramo obojenom kremom i pospemo osušenim cvijećem i voćem po želji. Zamrznemo na par sati i režemo u trokute.

bozicni tart

Izvor: Jelena Markota 

*Fotografije su pod copyrightom autorice i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 08.12.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti