Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ova torta inspirirana je novim počecima koji unose u život dozu nepredvidivosti i uzbuđenja. Upravo zato, između dva slasna sloja bijele i tamne čokolade smjestio se žele od šumskog voća kao protuteža slatkome i kremastim teksturama.
Iako možda izgleda teško za napraviti, ova torta vrlo je jednostavne pripreme i ne iziskuje puno vremena niti paljenja pećnice. Kreme i podloga su sirove dok je žele napravljen kuhanjem šumskog voća s agar agar-om (biljnom želatinom).
Sastojci su prilagođeni torti koja se priprema u kalupu promjera 19 cm. Mjera od 1 šalice odnosi se na 250 ml namirnice.
Sastojci za podlogu:
- 1 šalica badema
- 5 medjool datulja (svježe datulje)
- 2 žlice kakaa u prahu
Priprema:
Samljeti bademe u multipraktiku. Dodati kakao i datulje te miksati dok se ne počne smjesa povezivati. Utisnuti smjesu ravnomjerno u kalup (obložen papirom za pečenje i/ili nauljen).
Sastojci za žele od šumskog voća:
- 1 + 1/2 šalice zaleđenog šumskog voća
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2 žličice agar agara u prahu
Priprema:
U lončić staviti kuhati šumsko voće prekriveno vodom. Kada je zakuhalo i omekšalo izgnječiti vilicom ili štapnim mikserom (možete i propasirati). Dodati agar agar i miješati 2 minute na laganoj vatri. Maknuti s vatre i pustiti da se ohladi (nije nužno da se potpuno ohladi već da nije vrelo).
Sastojci za kreme:
- 3 šalice indijskih oraščića (namočenih preko noći ili minimalno 4 sata)
- 1 konzerva kokosovog mlijeka
- 1/3 šalice agavinog sirupa
- 1/2 žličice vanilije u prahu
- 3 žlice otopljenog kakao maslaca + (dodatno za tamnu kremu)
- 3 žlice kakaa u prahu
- 1 žlica agavinog sirupa
- 2 žlice otopljenog kakao maslaca
Priprema:
U blender staviti indijske orašćiće, kokosovo mlijeko, agavin sirup, vaniliju u prahu i otopljeni kakao maslac. Miksati dok ne dobijete gustu kremu bez grudica. Odvojiti pola kreme u posudu. U polovicu kreme u blenderu dodati kakao u prahu, agavin sirup i otopljeni kakao maslac (za tamnu kremu) te miksati dok se ne povežu sastojci.
Na podlogu u kalupu dodati tamnu kremu te poravnati te staviti kratko u zamrzivač. Nakon 10ak minuta dodati žele od šumskog voća i poravnati te vratiti na 5 minuta u zamrzivač. Zatim izvaditi i dodati bijelu kremu i poravnati. Staviti u zamrzivač na minimalno sat vremena. Tortu nije potrebno držati u zamrzivaču već u hladnjaku.
Posipati dodacima po želji poput sjeckanih badema, kakaom u prahu, suhim malinama i sl.
U slast!
Objavljeno 22.01.2020.