Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Zašto miksoto? Zato što mi je umjesto same riže za ovakva jela najdraži miks integralne riže, ječma i pira.
Ječam je bogat vitaminima B5 i B12, lako probavljiv i bogat vlaknima, a pir vitaminima A, E, D, folnom kiselinom i mineralima. U kombinaciji s rižom daju bogatiji, puniji okus jelima, a odlično se slažu sa svim povrćem pa ovakav miksoto možete napraviti s porilukom, gljivama, radičem,...
Sastojci:
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 srednje velika glavica srebrenca ili ljutike ili par stabljika mladog luka
- 2-3 režnja češnjaka
- 250 g miksa riža, ječam, pir (ili riže kratkog zrna)
- par žlica bijelog vina
- oko 400 ml temeljca
- 200 g šparoga
- himalajska sol
- svježe mljeveni papar
Postupak:
- U posudi debljeg dna zagrijte maslinovo ulje. Dodajte sitno nasjeckan luk i češnjak.
- Kada se luk zastakli, dodajte miks i prodinstajte dok se žitarice ne počnu lijepiti za dno posude.
- Podlijte vinom, ako ga koristite. Kada vino ispari, ulijte temeljac.
- Lagano kuhajte, uz povremeno miješanje, a pred kraj dodajte šparoge koje ste prethodno očistili i narezali.
- Začinite.
- Po želji umiješajte žlicu-dvije maslaca i malo parmezana.
Objavljeno 05.06.2020.