Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovo je izvrsna slastica za sve koji su se zaželjeli slatkoga, a ipak paze na nizak unos ugljikohidrata.
Priprema je jednostavna, a rezultat je, vjerujte mi, čak i bolji od one klasične pite od jabuka s bijelim brašnom i običnim šećerom.
Sastojci:
Za koru:
- 6 žlica maslaca, otopljenog
- 190 g bademovog brašna
- 60 g eritrita
- 1 žličica cimeta
Za nadjev:
- 500 g na tanke ploškice nasjeckanih jabuka
- 1 žlica limunovog soka
- 60 g maslaca
- 1/2 žličice cimeta
- 45 g eritrita
Za posuti:
- 1 žlica eritrita
- 1/4 žličice cimeta
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Priprema kore:
- Sve sastojke za koru promiješajte skupa dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Smjesu stavite u okrugli protvan i prstima ga rasporedite tako da dio smjese bude i po stranicama protvana, do visine od 2 cm.
- Pecite oko 5 minuta.
Priprema nadjeva:
- U srednje velikoj posudi promiješajte jabuke u limunov sok.
- Izvadite koru nakon 5-minutnog pečenja pa u nju u krug naslažite kriškice jabuka te ih lagano utisnite u koru.
- U posudi pomiješajte maslac, cimet i sladilo pa zagrijte u mikrovalnoj tek toliko da se smjesa otopi.
- Smjesu prelijte ili njome premažite jabuke.
- Vratite u pećnicu i pecite 25-ak minuta.
- Kad je pečeno izvadite iz pećnice i lagano špatulom stisnite jabuke u tijesto pa vratite u pećnicu još 10-ak minuta.
Priprema posipa:
- Pomiješajte cimet i eritrita pa kad je kolač pečen izvađen iz pećnice, smjesom pospite po kolaču.
Ovaj kolač možete jesti hladan ili topao. Dobar je u kombinaciji sa sladoledom.
Objavljeno 27.01.2021.