VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Čokoladne pločice s heljdinim brašnom

Image
Jednostavno
4 osobe
45min

Znam, sigurno će neki od vas podići obrvu kada u sastojcima vide grah. No, grah zapravo odlično funkcionira u slasticama. Poprilično je neutralan pa ga možete koristiti za razne biskvite i kolače, a mnogi ga npr. dodaju i u kesten pire kako bi povećali količinu pirea.

Ovaj je recept bez glutena i veganski, ako upotrijebite javorov sirup, a ne med. Začine prilagodite vlastitom ukusu, a slobodno dodajte i malo ruma.

ploce

Sastojci:

  • 3 lanena jajeta (3 žlice mljevenog lana + 9 žlica vode)
  • pola šalice heljdinog brašna
  • pola šalice suhih brusnica
  • nekoliko žlica javorovog sirupa ili meda
  • pola žličice stevije
  • 1 konzervu crvenog graha (250g graha bez tekućine)
  • 1 bananu
  • pola žličice cimeta
  • 1 mahunu vanilije ili ekstrakt
  • pola šalice nasjeckane tamne čokolade ili badema
  • čokoladna glazura po želji

ploce

Postupak:

  1. Sameljite lan i prelijte ga vodom, dobro promiješajte i ostavite da pusti svoju sluz.
  2. Isperite grah.
  3. Bananu, crveni grah i med (ako ga koristite) pomiješajte i usitnite u blenderu.
  4. Pomiješajte zatim suhe i mokre sastojke, dodajte nasjeckane brusnice i čokoladu (bademe) u smjesu i utisnite u kalup.
  5. Pecite 30 min na 170C.
  6. Ako želite, možete napraviti čokoladnu glazuru, tako da na pari otopite 100 g tamne čokolade sa 70% kakaa i dodate 100 ml kokosovog mlijeka ili slatkog vrhnja.

Kad se glazura stisne, narežite i držite u hladnjaku.

Objavljeno 17.07.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti