Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
U sezoni smokvi, kad ih jednostavno sve ne stignemo pojesti svježe, nije loše ni kombinirati ih s nekim novim okusima u zabavne deserte. Tako je nastao i ovaj cheesecake koji spaja slatke okuse smokvi i meda s osvježavajućim posnim sirom.
Sastojci za podlogu (kalup promjera 17 cm):
- 50 g zobenih pahuljica
- 80 g badema
- prstohvat soli
- 35 g meda
- 10 g kokosovog ulja
Za podlogu sameljite zobene pahuljice i bademe, dodajte im prstohvat soli te med i otopljeno kokosovo ulje. Rukama (ili u multipraktiku, ako ga koristite) sve izgnječite da nastane povezana smjesa, pa utisnite u kalup promjera 17 cm. Stavite na hlađenje u frižider dok pripremate ostatak torte.
Sastojci za premaz od smokvi:
- 450 g smokvi
Smokve narežite na manje komade, ubacite u manji lonac te kuhajte dok se ne pretvore u homogenu pekmezastu smjesu (trebat će vam oko 15-20 minuta). Dvije do tri žlice smjese iskoristite za premaz podloge, a ostatak ostavite da se ohladi.
Sastojci za sirasti dio:
- 500 g posnog sira, što kremastijeg
- 180 g kiselog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 75 g brezinog šećera u prahu
- ostatak raskuhanih smokvi
- 1 vrećica želatine (ili 4 listića)
Posni sir, vrhnje, ekstrakt vanilije i šećer izmiksajte u finu smjesu, pa dodajte ostatak raskuhanih smokvi. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju te joj dodajte sirastu smjesu i dobro izmiksajte. Prelijte preko podloge premazane smokvama te stavite u frižider na hlađenje na nekoliko sati, a najbolje preko noći.
Objavljeno 21.10.2021.