Nedjelje volim provesti u prirodi, a kad zatopli svaku slobodnu nedjelju pobjegnem negdje iz grada. Posljednjih nekoliko nedjelja sa svojim curama sam provela na Sljemenu.
Naravno, zašto bi bilo jednostavno kad može biti komplicirano: odlučile smo uvijek penjati se istom stazom, najtežom! I pritom svaki put pokušavamo za koju minutu biti brže nego zadnji put. Plan nam uspijeva, ali realizacija toga plana ovisi o puno faktora. Doručak je svakako jedan od njih.
Krećemo oko 9 ujutro. Nekih 30 minuta prije toga jedem doručak koji mora biti dovoljno bogat da mi da energije za uspon, a opet - ne pretežak da me zabetonira.
Zobena kaša je u takvom slučaju, izvrstan izbor.
- 60 g zobenih pahuljica
- 2 žlice chia sjemenki
- 150 ml zobenog mlijeka
- voće po želji: borovnice, jagode, banane, maline, grožđe...
Najčešće skuham zobenu kašu, a ponekad, kao ove nedjelje kad mi mlijeko nije bilo jako hladno, samo sam promiješala zobene pahuljice i chia sjemenke u mlijeku, ostavila da malo odstoje i preko stavila voće. Ovako pripremljen doručak, spreman je za jesti u samo par minuta.
Nakon ovakvog doručka, ni najteža staza za Sljeme ne izgleda strašna i rekord se ruši, bez imalo straha.
Objavljeno 15.05.2018.