VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Svinjski kotleti s ciklom i mrkvom

kotlet povrce

Ponekad, 1-2 puta mjesečno pojedem komad svinjetine. Jednostavno nemam naviku jesti je, a i često mi je presuha pa između nje i nekog drugog crvenog mesa, ona rijetko prevagne i završi na tanjuru.

Jučer sam za ručak napravila komad svinjetine s povrćem i lješnjacima

Evo sastojaka:

  • svinjski kotleti
  • 2 mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 srednje velika svježa cikla
  • 2 šake rukole
  • malo ružmarina
  • 2 žlice maslaca
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 1 šaka lješnjaka

Ogulite ciklu i narežite na kolutove debljine oko pola centimetra pa stavite u slanu vodu da se kuha, oko 20 minuta. Za to vrijeme, luk narežite na što sitnije i pomiješajte s acetom, a češnjak očistite pa ga stisnite s bočnom stranom noža. Grubo nasjeckajte lješnjake.

Kad je cikla kuhana, ocijedite je i dodajte mješavini luka i aceta. Pustite da se marinira barem 10 minuta.

Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte cijele mrkve (ako su manje) ili narezane na trakice, ako su veće. Pustite da se dinstaju 5-6 minuta, dok ne omekšaju i dobiju lagano smeđu boju. Dodajte 1 žlicu maslaca i 150 ml vode pa dinstajte još 6-7 minuta, dok voda ne ispari.

Na drugoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa stavite krmenadle da se peku (prije ih prebrišite papirnatim ručnikom da pokupite vlažnost). Pecite 4-5 minuta sa svake strane. Dodajte ružmarin, češnjak i preostali maslac, uz stalno podlijevanje maslacem i tekućinom koju meso ispušta. Kad je gotovo meso izvadite na dasku za rezanje i ostavite barem 5 minuta, da odleži.

Dok se meso "odmara" u tavu s mrkvom dodajte mariniranu ciklu u luku i lješnjake pa dinstajte oko 2 minute. Oi potrebi dodajte soli i papra. Skinite s vatre pa dodajte rukolu. Meso narežite na sitnije komade pa dodajte i dodajte povrću pa promiješajte i servirajte.

Naoko je komplicirano, ali zapravo - sve je gotovo u pola sata. I jako je sočno i fino!

Objavljeno 02.02.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija