Kvinoju ako niste probali, morate! Ja sam jednom kupila sve te neke "nove" žitarice i probavala jednu po jednu i kvinoja i amarant su mi dvije najdraže. Proso mi je super zamjena za doručak umjesto zobenih (usput, on je jedina alkalna žitarica, ako pazite na acido-baznu ravnotežu namirnica), heljda je jako dobra za pripremu kolača, ječmena kaša je slatkasta i jako fina, pir sam koristila u obliku brašna...
Danas nam je Kristina slala recept za ručak s piletinom i kvinojom. Evo dijelimo ga s vama:
Sastojci:
- 50 g kvinoje
- 1 crveni radić
- 1 zelena salata
- 1 crveni luk
- par žlica mješavine povrća (kukuruz, grašak, crvena paprika)
Skuhaj kvinoju i ohladi, prema uputama na pakiranju. Na glavici luka poprži mješavinu povrća i ohladi. Pomiješaj zelenu salatu, crveni radić, povrće i kvinoju. Ja sam začinila maslinovim uljem, limunom i solju.
- 150 g piletine
- 3 žlice sezama
Uz to sam poslužila piletinu u sezamu: Pileća prsa posoli, popapri i uvaljaj u sezam. Zamotaj aluminijskom folijom i stavi na pola sata u pećnicu na 180 stupnjeva.
Hvala Kristina!
Objavljeno 10.11.2015.