Super mi je kako ponekad, nakon što napravim neki obrok, u bespućima interneta doznam da je ta kombinacija namirnica, pukim slučajem, neki tradicionalni recept neke egzotične i daleke zemlje. Tako se dogodilo i prije par dana kad sam, u poluidejnom stanju, uz svoje pileće šniclice odlučila napraviti neku salatu od "bilo čega što nađem u frižideru".
Ovaj put je definicija "bilo čega" sadržavala:
- 3 mrkve
- šaku neslanih kikirikija
- 1 šaku svježeg peršina
- 1/2 iscijeđenog limuna
- 2 žlice bučinog ulja
- malo soli i papra
Mrkve sam naribala, posolila, popaprila i pustila da malo stoji. Potom sam dodala sve ostale sastojke i promiješala. I skroz se to dobro uklopilo s pilećim fileima.
E a što kaže internet? Da, kaže da je to "osvježavajuća indijska salata koja se izvrsno sljubljuje s obrocima koji sadržavaju curry"... Naravno da je moja piletina bila začinjena curryjem, paprom i začinskim biljem.
Eto, ni kriva ni dužna, uživala sam u okusima Indije i - svidjelo mi se ;)
Objavljeno 30.06.2016.