Pisala sam prije par mjeseci o kašici s bademima i brusnicama. Jela sam tada, u tom periodu, često, različite kombinacije s palentom, a onda mi je ova namirnica izašla iz fokusa. Jutros sam se sjetila palente i eto, ponovo je završilo ugodom u mom želucu i blogom koji dijelim s vama.
Sastojci:
- 5 žlica palente
- voda, koliko je potrebno prema uputama za kuhanje
- 3 žlice grčkog jogurta
- 1 žličica meda
- 3 žlice malina
Palentu skuhajte na malo rjeđe, prema uputama na pakiranju. Istresite u zdjelicu pa na vrh stavite grčki jogurt, maline i med. Jedite dok je toplo.
p.s. Zanimljivo je kako različiti periodi u životu potiču različite emocije. U gore linkanom blogu sam pisala kako me palenta koju sam jela u srpnju 2015. godine podsjetila na neke drage ljude, a danas, samo nešto više od 6 mjeseci kasnije trebalo mi je da se prisjetim o kome se uopće radilo.
Život je baš zanimljiva igra uspomena. Igra okusa i asocijacija koje one u nama izazivaju. Ponekad nam uspomene ostanu kao teret, ponekad kao veselje, a ponekad samo iščeznu, kao da ih nikada nije ni bilo... a palenta ostane. ;)
Objavljeno 11.03.2016.