Znaaaam, znaaaam, ne zvuči uopće primamljivo. Ali, pliz, dajte šansu i sigurna sam da ćete se ugodno iznenaditi! Ja sam ovaj recept držala dugo na čekanju, jako dugo vremena, a onda sam se jučer ohrabrila i isplatilo se! Obrok krcat zdravim mastima, proteinima, vitaminima i mineralima. Ugljića gotovo ništa. Savršena večera.
Okus kremasto-kiselkast i osvježavajuć. Jako fino.
Priprema - 15 minuta. Pečenja - nema! Sve samo pripremite, natrpate i jedete. As simple as that!
Sastojci:
- 1 avokado
- 1 konzervica sardina u vodi
- 1 žlica kremastog posnog sira
- 1 mladi luk, samo zeleni dio
- 1/2 manje mrkve
- 1 žlica cijeđenog limunovog soka
- 1/4 čajne žličice kurkume
- sol, po želji
Avokado prerežete po dužini na dvije polovice i izvadite košticu. Žlicom izvadite meso avokada, pazeći da ne probušite koru. Sardine ocijedite od tekućine i istresite u zdjelicu. Dodajte na sitno narezan luk (malo ostavite za dekoraciju) i naribanu mrkvu pa posni sir.
Dodajte kurkumu, sol i limunov sok pa sve dobro promiješajte. Izvađeno meso avokada usitnite pa dodajte smjesi i sve dobro promiješajte pa smjesom napunite polovice avokada. (Ako želite, smjesu možete malo ubaciti i u blender da bude sve kremastije.) Pospite preostalim lukom, da sve lijepo izgleda.
I gotovo. Možete jesti.
Objavljeno 01.12.2015.