"Volim losos, volim naranče, volim začinsko bilje. Ako sve nekako pomiješam, nema šanse da ne uspije dobro...", logika je koju sam slijedila u pripremi sljedećeg recepta.
Je li bila ispravna?
Najispravnija na svijetu! Da smijem psovati u blogu, ovdje bih zacijelo iskoristila tu mogućnost da vam dodatno opišem koliko je ovo dobro!
- 300 g fileta lososa
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar, po želji
- 2 češnja češnjaka
- 2 žličice svježeg ružmarina
- 1,5 žličica ribane kore naranče
- 200 ml cijeđenog narančinog soka
- 1 žlica cijeđenog limunovog soka
- 1 žlica meda
Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa svaki komad lososa posolite i popaprite pa ispecite sa svake strane po 2 miute, pa izvaite na tanjur. U tavu stavite na sitno narezan češnjak i ružmarin pa dinstajte 20-ak sekundi, samo da češnjak postane staklast. Dodajte narančin i limunov sok, koricu naranče i med pa promiješajte, dodajte losos pa ostavite da se malo krčka. Kad je gotovo, losos izvadite na tanjur pa žlicom po njemu prelijte narančin sok.
Objavljeno 25.03.2016.