Postoje neki ljudi i odnosi koji se dogode, traju, prestanu i životni putevi se raziđu, nekad zauvijek, a nekad možda samo na određeni period. No, postoje sjećanja koja vam ostanu nakon svega i koja zauvijek izazivaju neku ugodu. Sjećamo se sretnih trenutaka, situacija, putovanja i bilo čega drugoga što je nama, u našim životima, važno.
U mom slučaju, ja se vrlo često sjećam hrane. Sjećam se okusa, kombinacija, ali i smiješnih situacija koje su s hranom povezane. Primjerice, nedavno sam se sjetila kako godinama nisam kuhala bob, a u jednom periodu života (dok moja kuhinja i ja baš nismo bili najbolji prijatelji) to je bila namirnica koju sam često jela.
Sjećam se, eto, piletine za začinima pečene na vodi i boba s maslinovim uljem kojim sam dočekala jednog prijatelja na povratku iz Bruxellesa. "Kod tebe baš često na meniju taj bob!", komentirao je tada! Mislim da otad bob nisam jela. ;)
No, da ne duljim previše, donosim vam jedan recept koji sam jutros dobila od jednog prijatelja kojeg godinama nisam vidjela, a s kojim me veže jako puno ukusnih uspomena.
Sastojci za 2 osobe:
- 3 dl zobenog mlijeka
- 4 žlice chia sjemenki
- 2 žlice kakaa u prahu
- 3 žlice sirupa agave
- prstohvat soli
- malo vanilije u prahu (ekstrakt)
Ja svaki put dodam i kokosovo brašno u osnovnu smjesu, 2-3 žlice, ili više ako želiš da se intenzivno osjeti.
Priprema je zapravo jako jednostavna: sve pomiješati i ostaviti u hladnjaku na barem 2 sata, a može i preko noći.
Kasnije možeš kombinirati s voćem/orašastim plodovima/suhim voćem. Što god želiš...
Hvala! ;)
Objavljeno 14.10.2016.