Indijski oraščići su mi najdraži orašasti plodovi, a volim ih sve. No, aroma indijskih mi je nekako nepcu najdraža, bez obzira radi li se o njima u izvornom obliku, maslacu od indijskih oraščića koji jedem na žlicu ili se malo potrudim pa napravim neke jednostavne kuglice, poput ovih koje slijede.
Sastojci:
- 170 g indijskih oraščića
- 120 g datulja
- 15 g kakaa u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- malo cimeta
- ribana korica naranče
- prstohvat soli
Stavite indijske oraščiće u blender i blendajte dok ne dobijete brašnastu strukturu. Za to vrijeme nakratko u vreloj vodi prokuhajte datulje, tako da ih lakše možete očistiti od kožice. Izvadite koštice i narežite ih na sitno. Kad su indijski oraščići samljeveni, dodajte datulje, kakao, sol i ekstrakt vanilije. Blendajte dok ne dobijete jednoličnu, ljepljivu smjesu. Potom dodajte cimet i koricu naranče i dodano izblendajte dok se sve nije potpuno sljubilo.
Potom od smjese, među vlažnim dlanovima, radite kuglice željene veličine pa ih stavite u košarice. Kroz cjedilo ih pospite kakao prahom ili ih uvaljajte u prah.
Stavite kuglice u hladnjak na barem pola sata i nakon toga ih možete konzumirati. Od ove količine možete napraviti 15-ak kuglica.
Objavljeno 01.02.2017.