Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Recept je lagan i jednostavan. Potrebno je sat i pol do dva za pripremu, ali kad ga stavite peći, vi se slobodno posvetite nečemu drugome, ma šta to bilo. Sad trk po dobro meso i pokušajte. Mome „pokusnom kuniću“ se svidilo pa vjerujem da će se i vama svidjeti.
Sastojci:
- 700 gr junećeg mesa od buta
- 2 veća luka
- 0,5 litre Guinness piva
- žlica maslaca i maslinovo ulje (količina po želji)
- 1 naranča
- 2 lista lovora
- Sol, papar, chili papričica (tko voli ljuće)
Prilog: Palenta sa sušenim rajčicama i maslinovim uljem (Ante, evo još jedan recept kako iskoristit veliku količinu pamidora što si osušio- pusa Svjetlani).
Priprema:
Meso nasjeckajte na kockice. Posolite, popaprite (po želji stavite i malo crvene paprike) i ubacite u vrećicu sa par žlica oštrog brašna – prijatelj kuhar mi je rekao da je oštro brašno puno bolje, jednoličnije se prihvati za meso i lakše je višak otresti).
Meso stavite na vrelo ulje i maslac pa lagano popržite sa svih strana. Nemojte sve frigati odjednom, nego podijelite u bar dva do tri (ovisi o veličini tave), da meso ne počne puštati svoj toč. Frigano meso stavite u vatrostalnu zdjelu, a na toj masnoći od ulja, masla i mesa sparite luk narezani na kolutiće. Kad se on spari dodajte žličicu šećera pa dobro promiješajte. Lukom prekrijte meso u vatrostalnoj, po tome iscijedite naranču, ubacite dva lista lovora, dvije ljute chili papričice pa sve skupa zalijte sa Guinness pivom.
Pecite sat i pol, na 180 C. Ako vam se toč čini pregust, povremeno ga zalijte sa malo temeljca (ako nemate temeljac od govedine i kostiju, prokuhajte kocku goveđe juhe u pola litre vode). Bez pasiranja i previše dodataka u obliku brašna i prezle toč će biti gust i ukusan od piva.
Uživajte, a ako niste od velikog apetita, ostat će i za sutra pa vrijeme koje bi potrošili za kuhanje potrošite na šetnju.
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 07.10.2011.