Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Bakalar srednje veličine potopite u hladnoj vodi dva dana prije spremanja. Prekrižite ga na tri, četiri komada, oko glave gdje je najtvrđe možete ga malo istući batom i ostavite da se namače. Vodu nakon prvog dana bacite, ulijte drugu (nju sačuvajte, trebat će vam) i potapajte još jedan dan. Kad se bakalar dobro razmekšao, izvadite ga iz vode, dobro očistite, posebno obratite pažnju oko glave, skinite peraje i izvadite kost.
Sastojci:
- 1 manji bakalar
- 1 do 2 kg kumpira
- dosta češnjaka i peršina
- koncentrat rajčice
- maslinova ulja
Priprema:
Kad ste očistili bakalar od kostiju, peraja i kože spreman je za kuhanje. Krumpir očistite i izrežite na malo deblje ploškice (oko centimetar), cijeli češanj češnjaka i puno peršina (cijelu šaku) sitno izrežite.
U teču najprije stavite krumpir da prekrije dno, zatim dio bakalara, pospite češnjakom i peršinom, zatim opet krumpir, bakalar, češnjak i peršin, te za kraj ostatak krumpira. Stavite veliku žlicu koncentrata rajčice, ostatak češnjaka i peršina, papar, soli, ulijte 1 dcl maslinova ulja i vodu što vam je ostala od namakanja bakalara radi mirisa (obavezno zadnju vodu od namakanja).
Nek vam količina tekućine bude do vrha krumpira, i nek se sve skupa kuha na laganoj vatri oko sat i pol. Nikako ne miješati nego samo lagano protresite cijelu teču.
Ovo se naravno jede na Badnji dan i Veliki petak.
Ostale recepte gastrodive pogledajte ovdje.
Izvor: gastrodiva.bloger.hr
Objavljeno 24.12.2011.