VELIKA ljetna akcija na fitness rekvizite (do -50%)

Ideja za odlikaše: Pileći džepići punjeni povrćem i mozzarellom

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Treba vam ideja za ukusno glavno jelo koje je brzo gotovo, ukusno je i sastoji se od samo zdravih namirnica? Donosimo video recept za pileće džepiće punjenje povrćem i mozzarellom koji će se svidjeti svima kojima ih poslužite.

Vrijeme pripreme: oko 25 min + pečenje 25 min

Pogledajte video:

Pileći džepići punjeni povrćem i mozzarellom

pileci dzepici

Sastojci (za 2 osobe):

  • 2 veća komada pilećih prsa
  • Sol, papar
  • Sušeni bosiljak
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 manja rajčica
  • 1/4 tikvice
  • 1/2 malog ljubičastog luka
  • 100 g light mozzarelle
  • Salata po želji

Priprema:

piletina

Pileća prsa operite i posušite kuhinjskim ubrusom. Rajčice narežite na tanke okrugle ploškice pomoću oštrog noža. Te ploškice prerežite po pola da dobijete polukrugove. Na isti način narežite i tikvicu i mozzarellu. Luk oljuštite i narežite na tanje kriškice (ali tako da se listići unutar kriškica drže zajedno).

Pileća prsa stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pomoću oštrog noža, svakom komad zarežite oko 4-5 džepića (ovisno o veličini prsa). Nemojte zarezati do kraja. Prsa posolite, popaprite i začinite sušenim bosiljkom. Zatim u svaki džepić stavite po komadić rajčice. Dalje po želji punite džepiće komadićima tikvice i ljubičastog luka, a na kraju u svaki utor stavite i malo mozzarelle. Sve poškropite maslinovim uljem.

Pecite u pećnici ugrijanoj na 200°C oko 20-25 minuta - dok se sir na zapeče i piletina ne bude gotova. Po potrebi možete i pokriti aluminijskom folijom pred kraj pečenja, da se piletina ne isuši. Poslužite sa salatom po želji i obavezno poliveno s malo soka kojeg su piletina i povrće pustili tijekom pečenja. Dobar tek!

Objavljeno 10.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!