Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Dan započet jajima svakako će biti uspješan dan! Jaja su nutritivno savršena namirnica, sadrže puno proteina i kvalitetnih masti i dugo vas drže sitima. Pripremite ih na ovaj kvalitetan način i uživajte u svakom zalogaju!
Donosimo video recept za pripremu omleta punjenog gljivama i šunkom.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 1 žlica maslinovog ulja
- 125 g pureće šunke
- 175 g gljiva po želji (npr. bukovače, šampinjoni)
- Svežnjić svježeg vlasca (ili drugog začinskog bilja po želji)
- Sol, papar
- 4 jaja (2 po osobi)
- 1 žličica (Dijon) senfa
- 2-3 žlice grčkog jogurta
- Salata po želji, za posluživanje
Priprema:
- Pureću šunku nasjeckati na trakice, a gljive na ploškice ili komadiće.
- U tavi ugrijati maslinovo ulje, pa popržiti šunku i gljive, oko 5 minuta da sve postane zlaćano. Ugasiti vatru pa posoliti, popapriti i dodati sjeckani svježi vlasac. Promiješajte i odložite na toplom dok pripremate omlet.
- U zdjelici razbijte 2 jaja te pomiješajte s ½ žličice senfa, solju i paprom. Dobro izmućkajte vilicom. U dobroj tavi neprijanjajućeg dna ugrijte malo maslinovog ulja pa na njega izlijte jaja. Pržite ih na umjerenoj do laganoj vatri dok se ne stisnu s donje strane. Smanjite potpuno vatru te pustite tako još oko 2-3 minuta dok se i gornja strana omleta lagano ne stisne.
- Omlet pažljivo odvojite od tave pomoću špatule te ga po želji okrenite da se malo zapeče i s druge strane. Omlet prebacite na tanjur, te ga premažite s malo grčkog jogurta i napunite s 2-3 žlice nadjeva od gljive i šunke. Preklopite i poslužite uz salatu po želji.
- Proces pripreme omleta ponovite još jednom, za drugu osobu i s preostala 2 jaja.
Objavljeno 24.01.2018.