Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Lazanje, anyone?
Naravno, odgovor je DA! Stoga, da možete uživati u lazanjama i znati da ste konzumirali obrok koji vam neće ugroziti fitness plan prehrane ili tijelo natovariti s nepotrebnim viškom kalorija, predlažemo nekoliko verzija lazanja koje su niskokalorične i prihvatljive čak i kad ste na dijeti!
Lazanje s tikvicama i špinatom
Sastojci:
- 400 g pelata nasjeckanih na kockice
- 2 žlice soja sosa
- 3 srednje velike tikvice
- 400 g mljevene puretine
- 8 šampinjona (narezanih na ploškice)
- 1 veći luk
- 2 režnja češnjaka
- 4 šake špinata
- 4 žlice grčkog jogurta
- 60 g mozzarelle
- malo kokosovog ulja
Postupak:
Tikvice narežite na ploške, debljine oko pola centimetra. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje. Ploške tikvica poslažite u protvanu i pecite na 200 stupnjeva 4 minute sa svake strane pa izvadite da se ohlade.
U većoj posudi zagrijte malo kokosovog ulja te kad se zagrijte stavite luk narezan na sitno, gljive narezane na ploškice i usitnjen češnjak. Dinstajte par minuta pa dodaje mljevenu puretinu i malo vode pa dinstajte dodatnih 5 minuta. Od pelata odvojite 2 velike žlice u manju posudu, a ostalo dodajte u tavu i promiješajte s mesom i ostalim sastojcima. Poklopite i pustite još 5 minuta da se dinsta.
Špinat narežite na sitno i stavite u posudu pa ga prelijte grčkim jogurtom te promiješajte.
U protvan za lazanje stavite 2 žlice pelata (koje ste ranije odvojili) pa složite red lagano pečenih tikvica, red umaka s mljevenim mesom te red jogurta sa špinatom. Na to ponovo stavite rez tikvica, red mesa i red jogurta sa špinatom. Na vrh naslažite na ploške narezanu mozzarellu i stavite u pećnicu na 200 stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok sir ne dobije zlatnu boju.
Lazanje s palentom
Sastojci:
- 400 g pelata
- 1 čajna žličica maslinovog ulja
- 1 srednje veliki luk
- 1 crvena paprika
- 10 šampinjona
- 100 g tikvica
- 2 režnja češnjaka
- 400 g palente
- 60 g mozzarelle
Postupak:
Palentu skuhajte prema uputama na pakiranju pa stavite sa strane da se potpuno ohladi.
Luk narežite na sitno, papriku i tikvicu na kockice, šampinjone na ploškice, a češnjak na što sitnije. Ulje zagrijte u tavi na pa njega stavite sitno narezan luk i papriku pa pirjajte 4-5 minuta, dok ne omekšaju, a po potrebi dodajte malo vode. Dodajte šampinjone, tikvicu i češnjak pa dinstajte 2-3 minute, dok se gljive ne omekšaju. Dodajte polovicu pelata i pustite na ploči 10-ak minuta na laganoj vatri.
Ohlađenu palentu izvadite na tanjur i narežite oko pola centimetra tanke ploške. U protvan istresite preostalu polovicu pelata, pa na nju rasporedite polovinu ploški palente. Prelijte polovicom mješavine povrća pa prekrijte polovicom mozzarelle narezane na ploškice. Ponovite još jedanput iste sljedove slaganja.
Stavite u pećnicu i na 180 stupnjeva pecite 30 minuta pokriveno, te još 15 minuta otkriveno, da se sir zapeče.
Bezglutenske lazanje s tjesteninom od pira
Sastojci:
- tjestenina za lazanje od pirovog brašna
- 2 žlice maslinovog ulja
- 60 g mozzarelle
- 450 g mljevenog junećeg mesa (od buta)
- 1/2 čajna žličica kurkume
- 2 čajne žličice svježeg peršina
- 1/2 čajne žličice soli
- bosiljak
- 1/2 mrkve
- 400 ml pasirane rajčice
Postupak:
Na maslinovom ulju dinstati meso 20-ak minuta, po potrebi dodavati vodu, pa dodati na kockice narezanu mrkvu. Nakon još 15 minuta dodati kurkumu, na sitno narezan peršin, bosiljak i sol. Na kraju dodati polovicu pasirane rajčice.
U protvan za lazanje izlijte polovicu preostale pasirane rajčice (četvrtina vam je još ostala), pa na nju posložite red tijesta za lazanje. Na tijesto istresite trećinu smjese s mesom, pa na nju red tjestenine. Slažite slojeve dok imate smjese. na kraju prelijte preostalom rajčicom i na vrh dodajte na fetice narezanu mozzarellu.
Pecite na temperaturi od 180 stupnjeva 20 minuta.
Objavljeno 22.10.2015.